Пасуљ је често избор посног јела, а уколико се догоди да нисте у могућности да га спремите, добар је већ термички обрађен. Потребно је само да додате неколико намирница како бисте добили богатије јело.

  • 1 велика конзерва белог пасуља
  • 1 велика шаргарепа
  • 1 лук
  • 2 кашике уља
  • 100 мл пасираног парадајза
  • суви зачин, бибер, бели лук
  • 1 кашика слатке црвене паприке
  • 1 кашичица црвене паприке

Припрема:

За почетак рерну загрејте на 250 степени. После тога исецкајте на ситно лук и шаргарепу, па продинстајте на загрејаном уљу. Када завршите са динсањем, додајте конзерву пасуља, затим пасирани парадајз, па кратко прокувајте. Пасуљ је потребно пећи у загрејаној рерни на 200 степени пола сата. 

Фото: Јутјуб принтскрин/Letina kuhinja

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: