Пасуљ је често избор посног јела, а уколико се догоди да нисте у могућности да га спремите, добар је већ термички обрађен. Потребно је само да додате неколико намирница како бисте добили богатије јело.
- 1 велика конзерва белог пасуља
- 1 велика шаргарепа
- 1 лук
- 2 кашике уља
- 100 мл пасираног парадајза
- суви зачин, бибер, бели лук
- 1 кашика слатке црвене паприке
- 1 кашичица црвене паприке
Припрема:
За почетак рерну загрејте на 250 степени. После тога исецкајте на ситно лук и шаргарепу, па продинстајте на загрејаном уљу. Када завршите са динсањем, додајте конзерву пасуља, затим пасирани парадајз, па кратко прокувајте. Пасуљ је потребно пећи у загрејаној рерни на 200 степени пола сата.
Фото: Јутјуб принтскрин/Letina kuhinja
(Трпеза)