Уколико волите да месите, ваше домаће тортиље ће бити меке и укусне уз рецепт који следи испод текста. Потребно је само да додате прилоге које волите и да уживате у неодољивим укусима. Тортиље ће нестати за трен.
- 1 кг меког брашна
- 2 кесице прашка за пециво
- 600 милилитара топле воде
- 2 дцл уља
- једна кашика соли
Припрема:
У великој чинији просејте брашно са соли и прашком за пециво. Помешајте добро па сипајте топлу воду и уље и наставите да мутите. Замесите тесто и по потреби додајте још брашна, ако је лепљиво. Прекријте фолијом па оставите да одстоји 30 минута. Узимајте комаде теста па их обликујте у куглу. На побрашњеној радној површини танко разваљајте сваку куглу теста. Онда пеците тортиљу на загрејаном тигању неколико минута, на лаганој ватри, све док благо не порумене.
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Domaći Kuhar
(Трпеза)