Ukoliko volite da mesite, vaše domaće tortilje će biti meke i ukusne uz recept koji sledi ispod teksta. Potrebno je samo da dodate priloge koje volite i da uživate u neodoljivim ukusima. Tortilje će nestati za tren.
- 1 kg mekog brašna
- 2 kesice praška za pecivo
- 600 mililitara tople vode
- 2 dcl ulja
- jedna kašika soli
Priprema:
U velikoj činiji prosejte brašno sa soli i praškom za pecivo. Pomešajte dobro pa sipajte toplu vodu i ulje i nastavite da mutite. Zamesite testo i po potrebi dodajte još brašna, ako je lepljivo. Prekrijte folijom pa ostavite da odstoji 30 minuta. Uzimajte komade testa pa ih oblikujte u kuglu. Na pobrašnjenoj radnoj površini tanko razvaljajte svaku kuglu testa. Onda pecite tortilju na zagrejanom tiganju nekoliko minuta, na laganoj vatri, sve dok blago ne porumene.
Foto: Printskrin/Jutjub/Domaći Kuhar
(Trpeza)