Pasulj je često izbor posnog jela, a ukoliko se dogodi da niste u mogućnosti da ga spremite, dobar je već termički obrađen. Potrebno je samo da dodate nekoliko namirnica kako biste dobili bogatije jelo.

  • 1 velika konzerva belog pasulja
  • 1 velika šargarepa
  • 1 luk
  • 2 kašike ulja
  • 100 ml pasiranog paradajza
  • suvi začin, biber, beli luk
  • 1 kašika slatke crvene paprike
  • 1 kašičica crvene paprike

Priprema:

Za početak rernu zagrejte na 250 stepeni. Posle toga iseckajte na sitno luk i šargarepu, pa prodinstajte na zagrejanom ulju. Kada završite sa dinsanjem, dodajte konzervu pasulja, zatim pasirani paradajz, pa kratko prokuvajte. Pasulj je potrebno peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni pola sata. 

Foto: Jutjub printskrin/Letina kuhinja

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: