Savremeno vreme je donelo mnoštvo brzih recepata koje su mnogi zavoleli jer su olakšali spremanje, nema pečenja kora niti kuvanja fila. Ipak, neki nisu promenili mišljenje, tradicionalni recepti su tradicionalni. Ali, treba napraviti izuzetak i dati šansu promenama. Ova brza torta od banana i piškota je veoma lagana i ukusna. Nećete se pokajati ako je spremite. 

Potrebni sastojci: 

  • 210 g piškota
  • 300 g mlevenog keksa
  • 350 ml kisele pavlake
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 zrele banane
  • 150 ml mleka

Za čokoladni preliv:

  • 200 g čokolade
  • 200 ml slatke pavlake

Za dekoraciju:

  • 150 ml slatke pavlake
  • 6 čokoladnih kuglica

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte mleveni keks sa šećerom u prahu i kiselom pavlakom. Umutite slatku pavlaku, pa varjačom sjedinite sa keks smesom.Izblendajte banane, pa ih dodajte u fil. Zagrejte slatku pavlaku do ključanja, pa time prelijte otopljenu čokoladu i mešajte, sve dok se ne otopi. Onda pustite da se prohladi. Piškote umačite u mleko, pa rasporedite na dno pleha. Preko nanesite otopljenu čokoladu, pa polovinu fila od keksa. Još jednom ponovite, pa nanesite opet piškote i završite. Ostavite tortu u frižideru da se prohladi, pa je dekorišite umućenom slatkom pavlakom i čoko kuglicama.

Foto: Jutjub printskrin/Kuhinja Sunčane Staze

 

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: