Tako je u ponedeljak, 10. januara 2022. godine u crkvi sv. Ante Padovanskog u Beogradu u večernjim satima slavljena misa za sretan pronalazak Mateja, ali i za njegovu porodicu i prijatelje, kao i za sve spasilačke službe kako bi im Bog dao nadu i snagu u ovim teškim trenucima.

Misu je predvodio je Stanislav Hočevar, nadbiskup i metropolit beogradski.

Na nadbiskupov poziv upućen NJegovoj Svetosti Porfiriju, patrijarhu srpskom, da se u molitvu uključi i Srpska Pravoslavna Crkva, Patrijarh je odgovorio pozitivno te je delegirao svoga vikarnog episkopa Justina.

"Božja milost će nam pomoći da ga pronađemo onakvoga kakvoga nam je Bog dao, kakvoga On želi da ga poznajemo. Neka nam Bog napuni tu milost da bi u ovom teškom trenutku ipak znali da onima koji vole Boga i teški trenuci pomažu da dođemo do nove spoznaje, novih odnosa, nove snage i nove nade - istaknuo je nadbiskup Hočevar.

Foto: Beogradska nadbiskupija

 

 

"Postoji samo jedna univerzalna Hristova Crkva i svi smo odgovorni jedni za druge. U Crkvi nema granica, a Bog onima koji mole daje mudrost koja nam je upravo u ovo vrijeme globalizacije, pandemije i međusobnih podela toliko potrebna. Stoga je ova naša molitva i slavlje euharistije veliki vapaj da nam Bog dadne mudrost u traženju, saradnji, našim međusobnim odnosima, mudrost u svim našim odgovornostima".

"U ovo vreme posebno je potrebno otkriti da je Bog naša zaštita... Danas često ne nalazimo najdublje prijateljstvo i oslonac u braći i sestrama. Ali ne možemo hrišćanski živeti ako se ne možemo potpuno osloniti jedni na druge", naglasio je nadbiskup rekavši kako je upravo ovaj događaj Matejevog nestanka prilika da budemo oslonac jedni drugima "jer bez toga iskustva potpunog poverenja posebno deca i mladi ne mogu napredovati", zaključio je.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".