Riblji specijalitet će obožavati i oni koji do sada nisu voleli ribu. 

Potrebno je:

  • 1kg šarana
  • 1 kg bele ribe
  • 5 glavica crnog luka
  • ulje
  • 2 kašike vinskog sirćeta
  • 2 kašike crvene začinske paprike
  • 2-3 dl soka od paradajza
  • 1 dl crvenog vina, biber

Foto: Printskrin/Jutjub/My Kitchen Official

 

Priprema:

Ribu isecite na komade, poprskajte vinskim sirćetom i ostavite da stoji pola sata. Na ulju propržite luk isečen na rebarca, dodajte papriku, seckan celerov list, pa nalijte vinom i sokom od paradajza i kuvajte dok povrće skroz ne omekša. Kuvani sos procedite u drugu šerpu, dodajte ribu koju ste prethodno posolili i ostavite na laganoj vatri 40 minuta. Poslužite paprikaš uz kuvani krompir ili pirinač.

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: