Рибљи специјалитет ће обожавати и они који до сада нису волели рибу. 

Потребно је:

  • 1кг шарана
  • 1 кг беле рибе
  • 5 главица црног лука
  • уље
  • 2 кашике винског сирћета
  • 2 кашике црвене зачинске паприке
  • 2-3 дл сока од парадајза
  • 1 дл црвеног вина, бибер

Фото: Принтскрин/Јутјуб/My Kitchen Official

 

Припрема:

Рибу исеците на комаде, попрскајте винским сирћетом и оставите да стоји пола сата. На уљу пропржите лук исечен на ребарца, додајте паприку, сецкан целеров лист, па налијте вином и соком од парадајза и кувајте док поврће скроз не омекша. Кувани сос процедите у другу шерпу, додајте рибу коју сте претходно посолили и оставите на лаганој ватри 40 минута. Послужите паприкаш уз кувани кромпир или пиринач.

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: