Рибљи специјалитет ће обожавати и они који до сада нису волели рибу.
Потребно је:
- 1кг шарана
- 1 кг беле рибе
- 5 главица црног лука
- уље
- 2 кашике винског сирћета
- 2 кашике црвене зачинске паприке
- 2-3 дл сока од парадајза
- 1 дл црвеног вина, бибер
Фото: Принтскрин/Јутјуб/My Kitchen Official
Припрема:
Рибу исеците на комаде, попрскајте винским сирћетом и оставите да стоји пола сата. На уљу пропржите лук исечен на ребарца, додајте паприку, сецкан целеров лист, па налијте вином и соком од парадајза и кувајте док поврће скроз не омекша. Кувани сос процедите у другу шерпу, додајте рибу коју сте претходно посолили и оставите на лаганој ватри 40 минута. Послужите паприкаш уз кувани кромпир или пиринач.
(Трпеза)