Svaka domaćica ima svoj način za spremanje punjene paprike ili sarme. Paprika je preukusna i kada se pravi na posan način. Za ovu papriku sa slaninicom je potrebno malo vremena da se napravi:
Potrebni sastojci:
- 150 g suve slanine na kockice
- 2 glavice crnog luka seckan
- 1 rendana šargarepa
- 500 gr ml mesa
- 2 jaja
- mleveni biber
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 kašika suvog začina
- 50 g opranog pirinča
- svež paradajz
- 200 ml kuvanog paradajza
- 2 pune kašičice gustina
Priprema:
Na tiganju ispržite suvu slaninu pa dodajte seckan luk i rendanu šargarepu. Poklopite i dinstajte. Prebacite sve u mleveno meso, pa dodajte opran pirinač, mlevenu papriku, mleveni biber. Dodajte suvi začin i jaja. Rukama sve dobro izjednačite. Paprikama izvadite seme pa ih punite pripremljenim nadevom. Zatvorite kriškama paradajza. Poređajte u šerpu pa sipajte vodu da ogrezne i kuvajte oko 50 minuta. Zasebno pomešajte kuvani paradajz sa gustinom i razmutite pa dodajte u papriku. Zatim dodajte malo suvog začina i kašičicu ravnu šećera. Pustite da vri na tihom 5 minuta.
Foto: Shutterstock
Pročitajte još
(Trpeza)