Свака домаћица има свој начин за спремање пуњене паприке или сарме. Паприка је преукусна и када се прави на посан начин. За ову паприку са сланиницом је потребно мало времена да се направи:
Потребни састојци:
- 150 г суве сланине на коцкице
- 2 главице црног лука сецкан
- 1 рендана шаргарепа
- 500 гр мл меса
- 2 јаја
- млевени бибер
- 1 кашичица млевене паприке
- 1 кашика сувог зачина
- 50 г опраног пиринча
- свеж парадајз
- 200 мл куваног парадајза
- 2 пуне кашичице густина
Припрема:
На тигању испржите суву сланину па додајте сецкан лук и рендану шаргарепу. Поклопите и динстајте. Пребаците све у млевено месо, па додајте опран пиринач, млевену паприку, млевени бибер. Додајте суви зачин и јаја. Рукама све добро изједначите. Паприкама извадите семе па их пуните припремљеним надевом. Затворите кришкама парадајза. Поређајте у шерпу па сипајте воду да огрезне и кувајте око 50 минута. Засебно помешајте кувани парадајз са густином и размутите па додајте у паприку. Затим додајте мало сувог зачина и кашичицу равну шећера. Пустите да ври на тихом 5 минута.
Фото: Shutterstock
Прочитајте још
(Трпеза)