Свака домаћица има свој начин за спремање пуњене паприке или сарме. Паприка је преукусна и када се прави на посан начин. За ову паприку са сланиницом је потребно мало времена да се направи: 

Потребни састојци: 

  • 150 г суве сланине на коцкице
  • 2 главице црног лука сецкан
  • 1 рендана шаргарепа
  • 500 гр мл меса 
  • 2 јаја
  • млевени бибер
  • 1 кашичица млевене паприке 
  • 1 кашика сувог зачина
  • 50 г опраног пиринча
  • свеж парадајз
  • 200 мл куваног парадајза
  • 2 пуне кашичице густина

Припрема:

На тигању испржите суву сланину па додајте сецкан лук и рендану шаргарепу. Поклопите и динстајте. Пребаците све у млевено месо, па додајте опран пиринач, млевену паприку, млевени бибер. Додајте суви зачин и јаја. Рукама све добро изједначите. Паприкама извадите семе па их пуните припремљеним надевом. Затворите кришкама парадајза. Поређајте у шерпу па сипајте воду да огрезне и кувајте око 50 минута. Засебно помешајте кувани парадајз са густином и размутите па додајте у паприку. Затим додајте мало сувог зачина и кашичицу равну шећера. Пустите да ври на тихом 5 минута.

Фото: Shutterstock

 

 

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: