Naše bake su pravile ovu čorbu često nedeljom za ručak ili kada smo bolesni. Sada u nastavku teksta možete pročitati recept za pravu kafansku čorbu:
- 6 velikih paradajza, oljuštenih i iseckanih
- 1 glavica crnog luka, iseckana
- 2 čena belog luka, iseckana
- 4 šolje pilećeg bujona
- 1 šolja pavlake za kuvanje
- so i biber po ukusu
- maslinovo ulje
Priprema:
U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje i propržite crni i beli luk dok ne postanu mekani. Dodajte paradajz i kuvajte 10 minuta. Sipajte pileći bujon i pustite da provri. Smanjite vatru i kuvajte još 20 minuta. Izblendajte supu štapnim mikserom dok ne postane glatka. Dodajte pavlaku, so i biber, promešajte i kuvajte još 5 minuta.
Foto: Profimedia
(Trpeza)