Наше баке су правиле ову чорбу често недељом за ручак или када смо болесни. Сада у наставку текста можете прочитати рецепт за праву кафанску чорбу:
- 6 великих парадајза, ољуштених и исецканих
- 1 главица црног лука, исецкана
- 2 чена белог лука, исецкана
- 4 шоље пилећег бујона
- 1 шоља павлаке за кување
- со и бибер по укусу
- маслиново уље
Припрема:
У великом лонцу загрејте маслиново уље и пропржите црни и бели лук док не постану мекани. Додајте парадајз и кувајте 10 минута. Сипајте пилећи бујон и пустите да проври. Смањите ватру и кувајте још 20 минута. Изблендајте супу штапним миксером док не постане глатка. Додајте павлаку, со и бибер, промешајте и кувајте још 5 минута.
Фото: Профимедиа
(Трпеза)