Sigurno ste u starim kafanam probali paradajz čorbe i pitali se kako je tako ukusna. Poželeli ste da je spremite i kod kuće. Prenosimo recept u celosti. 

Potrebni sastojci: 

  • kilogram paradajza
  • 2 čena belog luka
  • 2 stabljike svežeg celera
  • 1 manja glavica crnog luka
  • maslinovo ulje
  • goveđa kocka za supu
  • tucana ljuta paprika
  • majčina dušica
  • so
  • biber

Foto: Profimedia

 

Priprema:

Isecite paradajz na krupne komade pa ga poređajte u pleh. Prelijte maslinovim uljem i dobro začinite. Pecite oko 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U šerpi propržite seckani celer i lukove. Kocku rastvorite u 700 ml tople vode, pa njome zalijte povrće. Dodajte pečeni paradajz, začinite obilno majčinom dušicom i tucanom paprikom, pa ostavite da provri. Potom usitnite u blenderu do željene gustine i služite sa kiselom pavlakom.

Foto: Profimedia

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: