Sigurno ste u starim kafanam probali paradajz čorbe i pitali se kako je tako ukusna. Poželeli ste da je spremite i kod kuće. Prenosimo recept u celosti.
Potrebni sastojci:
- kilogram paradajza
- 2 čena belog luka
- 2 stabljike svežeg celera
- 1 manja glavica crnog luka
- maslinovo ulje
- goveđa kocka za supu
- tucana ljuta paprika
- majčina dušica
- so
- biber
Foto: Profimedia
Priprema:
Isecite paradajz na krupne komade pa ga poređajte u pleh. Prelijte maslinovim uljem i dobro začinite. Pecite oko 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U šerpi propržite seckani celer i lukove. Kocku rastvorite u 700 ml tople vode, pa njome zalijte povrće. Dodajte pečeni paradajz, začinite obilno majčinom dušicom i tucanom paprikom, pa ostavite da provri. Potom usitnite u blenderu do željene gustine i služite sa kiselom pavlakom.
Foto: Profimedia
(Trpeza)