Сигурно сте у старим кафанам пробали парадајз чорбе и питали се како је тако укусна. Пожелели сте да је спремите и код куће. Преносимо рецепт у целости. 

Потребни састојци: 

  • килограм парадајза
  • 2 чена белог лука
  • 2 стабљике свежег целера
  • 1 мања главица црног лука
  • маслиново уље
  • говеђа коцка за супу
  • туцана љута паприка
  • мајчина душица
  • со
  • бибер

Фото: Профимедиа

 

Припрема:

Исеците парадајз на крупне комаде па га поређајте у плех. Прелијте маслиновим уљем и добро зачините. Пеците око 12 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. У шерпи пропржите сецкани целер и лукове. Коцку растворите у 700 мл топле воде, па њоме залијте поврће. Додајте печени парадајз, зачините обилно мајчином душицом и туцаном паприком, па оставите да проври. Потом уситните у блендеру до жељене густине и служите са киселом павлаком.

Фото: Профимедиа

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: