Сигурно сте у старим кафанам пробали парадајз чорбе и питали се како је тако укусна. Пожелели сте да је спремите и код куће. Преносимо рецепт у целости.
Потребни састојци:
- килограм парадајза
- 2 чена белог лука
- 2 стабљике свежег целера
- 1 мања главица црног лука
- маслиново уље
- говеђа коцка за супу
- туцана љута паприка
- мајчина душица
- со
- бибер
Фото: Профимедиа
Припрема:
Исеците парадајз на крупне комаде па га поређајте у плех. Прелијте маслиновим уљем и добро зачините. Пеците око 12 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. У шерпи пропржите сецкани целер и лукове. Коцку растворите у 700 мл топле воде, па њоме залијте поврће. Додајте печени парадајз, зачините обилно мајчином душицом и туцаном паприком, па оставите да проври. Потом уситните у блендеру до жељене густине и служите са киселом павлаком.
Фото: Профимедиа
(Трпеза)