Tulmbe čiji ukus nećete moći da zaboravite. 

Za testo:

4 krupnija jajeta
400 ml vode
100 ml ulja
250 g brašna
2 kašičice šećera
prstohvat soli
1 l ulja za prženje

Za sirup:

1 kg šećera

600 ml vode
kriške od pola limuna

Napomena: Važno je da preliv napravite dan ranije i da ostavite celu noć da se hladi. Od navedene količine dobićete 40 tulumbi.

Priprema:

So, šećer, ulje i vodu sipajte u dublju šerpu pa ostavite da proključa. Onda skinite sa šporeta, dodajte brašno i mešajte dok se ne napravi čvrsta smesa u obliku lopte. Pustite testo 15 minuta da se prohladi, a vi za to vreme penasto umutite jaja. Zatim jaja dodajte testu i mikserom sjedinite. Kada testo postane svilenkasto i mekše, njime punite špric za tulumbe. U šerpicu sipajte litar ulja pa u njega istiskajte špricem tulumbe, oko 10 cm dužine. Ostavite prostora u šerpici između njih zato što će narasti. Pržite ih uz povremeno okretanje, dok ne dobiju zlatnu boju. Vadite tulumbe rešetkastom kašikom i stavljajte u sirup. Ugasite ringlu i pustite da se prohlade. Prelijte pržene tulumbe gotovim sirupom pa prekrijte folijom. Stavite tulumbe u frižider da se hlade.

Foto: Printskrin/Jutjub/Domaći Kuhar

 

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: