Тулмбе чији укус нећете моћи да заборавите.
За тесто:
4 крупнија јајета
400 мл воде
100 мл уља
250 г брашна
2 кашичице шећера
прстохват соли
1 л уља за пржење
За сируп:
1 кг шећера
Прочитајте још
кришке од пола лимуна
Напомена: Важно је да прелив направите дан раније и да оставите целу ноћ да се хлади. Од наведене количине добићете 40 тулумби.
Припрема:
Со, шећер, уље и воду сипајте у дубљу шерпу па оставите да прокључа. Онда скините са шпорета, додајте брашно и мешајте док се не направи чврста смеса у облику лопте. Пустите тесто 15 минута да се прохлади, а ви за то време пенасто умутите јаја. Затим јаја додајте тесту и миксером сједините. Када тесто постане свиленкасто и мекше, њиме пуните шприц за тулумбе. У шерпицу сипајте литар уља па у њега истискајте шприцем тулумбе, око 10 цм дужине. Оставите простора у шерпици између њих зато што ће нарасти. Пржите их уз повремено окретање, док не добију златну боју. Вадите тулумбе решеткастом кашиком и стављајте у сируп. Угасите ринглу и пустите да се прохладе. Прелијте пржене тулумбе готовим сирупом па прекријте фолијом. Ставите тулумбе у фрижидер да се хладе.
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Домаћи Кухар
(Трпеза)