Trikovi sa kojima ćete paradajz vrlo brzo oljuštiti
1. Zagrejte vodu u i pustite da proključa. Za to vreme, napravite krst na kori paradajza nožem, i stavite paradajz u kipuću vodu na 20 sekundi.
Izvadite paradajz iz vode i prebacite ga u posudu sa hladnom vodom i ledom, a rukama jednostavno uklonite omekšalu koru. Na ovaj način možete brzo očistiti veliku količinu paradajza, a oni će zadržati ukus potreban za kuvani paradajz, klasik balkanske zimnice, za koji imamo recept vez konzervansa.
Foto: Profimedia
2. Operite i očistite paradajz. Stavite ga u vrećicu, a zatim u zamrzivač i pustite da se zamrzne. Pre kuvanja, ostavite ga da se otopi na sobnoj temperaturi 10-15 minuta, kora će skoro otpasti sama od sebe, samo je povucite prstima.
Foto: Shutterstock
3. Treći način je malo komplikovaniji, ali ovo je najbolji način da se paradajz sačuva za kasniju upotrebu. Prvo zagrejte rernu. Paradajz prepolovite i rasporedite na pleh za pečenje. Pecite paradajz 12-15 minuta dok ne postane zlatno-braon. Kada se paradajz ohladi, ogulite kožu, ide vrlo lako.
(Blic žena)