Трикови са којима ћете парадајз врло брзо ољуштити

1. Загрејте воду у и пустите да прокључа. За то време, направите крст на кори парадајза ножем, и ставите парадајз у кипућу воду на 20 секунди.

Извадите парадајз из воде и пребаците га у посуду са хладном водом и ледом, а рукама једноставно уклоните омекшалу кору. На овај начин можете брзо очистити велику количину парадајза, а они ће задржати укус потребан за кувани парадајз, класик балканске зимнице, за који имамо рецепт вез конзерванса.

Фото: Профимедиа

 

2. Оперите и очистите парадајз. Ставите га у врећицу, а затим у замрзивач и пустите да се замрзне. Пре кувања, оставите га да се отопи на собној температури 10-15 минута, кора ће скоро отпасти сама од себе, само је повуците прстима.

Фото: Shutterstock

 

3. Трећи начин је мало компликованији, али ово је најбољи начин да се парадајз сачува за каснију употребу. Прво загрејте рерну. Парадајз преполовите и распоредите на плех за печење. Пеците парадајз 12-15 минута док не постане златно-браон. Када се парадајз охлади, огулите кожу, иде врло лако.

(Блиц жена)

БОНУС ВИДЕО: