Ova keks torta se ne peče, a prija svakom. Možete birati puding po želji. 

Potrebno je: 

  • 500 g posnog keksa (jedna kutija)
  • 1 litar sojinog mleka
  • 2 kesice pudinga po želji
  • 125 g margarina
  • 2 kašike šećera po želji
  • 100 g crne čokolade
  • 2-3 kašike ulja

Priprema:

Kesice pudinga razmutite u malo toplog sojinog  mleka koji ste odvojili, a ostatak mleka zakuvajte sa šećerom. Dodajte razmućeni puding i mešajte dok se ne skuva. Potom, umešajte margarin i promešajte do jedinstvene smese. Možete dodati i oko 100 grama otopljene crne čokolade.Keks slažite u pleh ili kalup, pa dodajte toplu smesu. Zatim slažite drugi red keksa, pa smesu, pa tako dok ne utrošite. Keks treba da ostane na vrhu.Glazuru napravite tako što ćete čokoladu otopiti s malo ulja. Promešajte i mlakom glazurom zalijte kolač, pa ostavite da se ohladi.

Foto: Profimedia

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: