Kada se pravi trileće, mnogi se pitaju kako napraviti dobar preliv i patišpanj.
Potrebni sastojci:
Za patišpanj:
- 6 jaja
- 200 g brašna
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1/2 praška za pecivo
Za preliv:
- 400 ml slatke pavlake
- 300 ml kondenzovanog mleka
- 800 ml mleka
Za karamel premaz:
Pročitajte još
- 250 g šećera
- 250 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Umutite belanca, pa postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Zatim dodajte jedno po jedno žumance. Na kraju umešajte polako brašno pomešano s praškom za pecivo. Sipajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kad se patišpanj prohladi, izvadite iz tepsije i viljuškom izbockajte. U tepsiju ulijte slatku pavlaku pa položite patišpanj naopačke. Ostavite da stoji 10 minuta. Izmešajte mleko i kondenzovano mleko pa prelijte patišpanj. Pustite da odstoji i upije mleko, pa premažite karamel kremom. Karamel premaz: stavite šećer u šerpu i mešajte na ringli da se delimično istopi. Dodajte pavlaku za kuvanje neprestano mešajući. Smanjite jačinu ringle i sačekajte da se šećer potpuno istopi. Prelijte kolač.
Foto: Printskrin/Jutjub/ Moi Domasni Recepti
(Trpeza)