Када се прави трилеће, многи се питају како направити добар прелив и патишпањ. 

Потребни састојци: 

За патишпањ:

  • 6 јаја
  • 200 г брашна
  • 100 г шећера
  • 1 ванилин шећер
  • 1/2 прашка за пециво

За прелив:

  • 400 мл слатке павлаке
  • 300 мл кондензованог млека
  • 800 мл млека

За карамел премаз:

  • 250 г шећера
  • 250 мл павлаке за кување

Припрема:

Умутите беланца, па постепено додајте шећер и ванилин шећер. Затим додајте једно по једно жуманце. На крају умешајте полако брашно помешано с прашком за пециво. Сипајте у тепсију обложену папиром за печење и пеците око пола сата у загрејаној рерни на 180 степени. Кад се патишпањ прохлади, извадите из тепсије и виљушком избоцкајте. У тепсију улијте слатку павлаку па положите патишпањ наопачке. Оставите да стоји 10 минута. Измешајте млеко и кондензовано млеко па прелијте патишпањ. Пустите да одстоји и упије млеко, па премажите карамел кремом. Карамел премаз: ставите шећер у шерпу и мешајте на рингли да се делимично истопи. Додајте павлаку за кување непрестано мешајући. Смањите јачину рингле и сачекајте да се шећер потпуно истопи. Прелијте колач.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Moi Domasni Recepti

 

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: