Pita od bundeve je pravi jesenski užitak. Tako meka i ukusna, odlična uz čaj ili kafu uz doručak. 

Potrebni sastojci: 

  • 500 g kora za pitu
  •  600 g bundeve
  •  80 g šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • ½ kašičice muskantnog oraščića
  • 50 g oraha
  • 50 g suvog grožđa
  • 50 ml ulja
  • semenke bundeve za posipanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Sa bundeve uklonite kore i semenke, ispecite je i izgnječite. Onda je pomešajte sa šećerom, cimetom, muskatnim oraščićem, suvim voćem i orasima. Dve kore premažite uljem pa nanesite deo fila i urolajte. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Zatim premažite štrudle uljem i pospite semenkama bundeve. Pecite štrudle oko 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Foto: Profimedia

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: