Pita od bundeve je pravi jesenski užitak. Tako meka i ukusna, odlična uz čaj ili kafu uz doručak.
Potrebni sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 600 g bundeve
- 80 g šećera
- 1 kašičica cimeta
- ½ kašičice muskantnog oraščića
- 50 g oraha
- 50 g suvog grožđa
- 50 ml ulja
- semenke bundeve za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Sa bundeve uklonite kore i semenke, ispecite je i izgnječite. Onda je pomešajte sa šećerom, cimetom, muskatnim oraščićem, suvim voćem i orasima. Dve kore premažite uljem pa nanesite deo fila i urolajte. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Zatim premažite štrudle uljem i pospite semenkama bundeve. Pecite štrudle oko 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Foto: Profimedia
(Trpeza)