Пита од бундеве је прави јесенски ужитак. Тако мека и укусна, одлична уз чај или кафу уз доручак.
Потребни састoјци:
- 500 г кора за питу
- 600 г бундеве
- 80 г шећера
- 1 кашичица цимета
- ½ кашичице мускантног орашчића
- 50 г ораха
- 50 г сувог грожђа
- 50 мл уља
- семенке бундеве за посипање
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. Са бундеве уклоните коре и семенке, испеците је и изгњечите. Онда је помешајте са шећером, циметом, мускатним орашчићем, сувим воћем и орасима. Две коре премажите уљем па нанесите део фила и уролајте. Поређајте у плех обложен пек папиром. Поступак понављајте док не утрошите сав материјал. Затим премажите штрудле уљем и поспите семенкама бундеве. Пеците штрудле око 35 до 40 минута, у рерни загрејаној на 180 степени.
Фото: Профимедиа
(Трпеза)