Пита од бундеве је прави јесенски ужитак. Тако мека и укусна, одлична уз чај или кафу уз доручак. 

Потребни састoјци: 

  • 500 г кора за питу
  •  600 г бундеве
  •  80 г шећера
  • 1 кашичица цимета
  • ½ кашичице мускантног орашчића
  • 50 г ораха
  • 50 г сувог грожђа
  • 50 мл уља
  • семенке бундеве за посипање

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. Са бундеве уклоните коре и семенке, испеците је и изгњечите. Онда је помешајте са шећером, циметом, мускатним орашчићем, сувим воћем и орасима. Две коре премажите уљем па нанесите део фила и уролајте. Поређајте у плех обложен пек папиром. Поступак понављајте док не утрошите сав материјал. Затим премажите штрудле уљем и поспите семенкама бундеве. Пеците штрудле око 35 до 40 минута, у рерни загрејаној на 180 степени.

Фото: Профимедиа

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: