Kupus je zdravo povrće puno vitamina, naročito vitaminom B i C
Potrebno je:
- 2 veće ili 3 manje glavice kiselog kupus
- 1 kg junećeg buta
- 1 kg dimljene butkice ili kolenice
- ½ kg dimljene slanine
- ½ kg crnog luka
- 5 čenova belog luka
- 5 listova lovora
- 1 kesica bibera u zrnu
- 4 supene kašike mlevene paprike
- 1 supena kašika tucane ljute paprike
- 100 g svinjske masti
Priprema:
Isecite kupus na kriške i nemojte da ga cedite od rasola. Otopite polovinu svinjske masti u odgovarajućoj šerpi od 10 litara. Preko toga poređajte red kiselog kupusa pa trećinu crnog luka sečenog na rebarca. Zatim stavite trećinu od svakog mesa. Dodajte biber u zrnu po ukusu, dva lista lovora i obe paprike. Prekrijte sa drugim slojem kiselog kupusa pa ponovite postupak još jednom. Dodajte preostalu mast i prekrijte sa trećim slojem kupusa. Prelijte vodom kupus do trećine lonca i ostavite da proključa. Onda smanjite temperaturu pa poklopite i kuvajte 6 sati.
Foto: Profimedia
(Trpeza)
Pročitajte još
BONUS VIDEO: