Купус је здраво поврће пуно витамина, нарочито витамином Б и Ц
Потребно је:
- 2 веће или 3 мање главице киселог купус
- 1 кг јунећег бута
- 1 кг димљене буткице или коленице
- ½ кг димљене сланине
- ½ кг црног лука
- 5 ченова белог лука
- 5 листова ловора
- 1 кесица бибера у зрну
- 4 супене кашике млевене паприке
- 1 супена кашика туцане љуте паприке
- 100 г свињске масти
Припрема:
Исеците купус на кришке и немојте да га цедите од расола. Отопите половину свињске масти у одговарајућој шерпи од 10 литара. Преко тога поређајте ред киселог купуса па трећину црног лука сеченог на ребарца. Затим ставите трећину од сваког меса. Додајте бибер у зрну по укусу, два листа ловора и обе паприке. Прекријте са другим слојем киселог купуса па поновите поступак још једном. Додајте преосталу маст и прекријте са трећим слојем купуса. Прелијте водом купус до трећине лонца и оставите да прокључа. Онда смањите температуру па поклопите и кувајте 6 сати.
Фото: Профимедиа
(Трпеза)
Прочитајте још
БОНУС ВИДЕО: