Купус је здраво поврће пуно витамина, нарочито витамином Б и Ц

Потребно је:

  • 2 веће или 3 мање главице киселог купус
  • 1 кг јунећег бута
  • 1 кг димљене буткице или коленице
  • ½ кг димљене сланине
  • ½ кг црног лука
  • 5 ченова белог лука
  • 5 листова ловора
  • 1 кесица бибера у зрну
  • 4 супене кашике млевене паприке
  • 1 супена кашика туцане љуте паприке
  • 100 г свињске масти

Припрема:

Исеците купус на кришке и немојте да га цедите од расола. Отопите половину свињске масти у одговарајућој шерпи од 10 литара. Преко тога поређајте ред киселог купуса па трећину црног лука сеченог на ребарца. Затим ставите  трећину од сваког меса. Додајте бибер у зрну по укусу, два листа ловора и обе паприке. Прекријте са другим слојем киселог купуса па поновите поступак још једном. Додајте преосталу маст и прекријте са трећим слојем купуса. Прелијте водом купус до трећине лонца и оставите да прокључа. Онда смањите температуру па поклопите и кувајте 6 сати.

Фото: Профимедиа

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: