Cimet krofnice su pravi zimski kolač, idelne su uz šoljicu toplog mleka ili čaja.
Potrebni sastojci:
- 500 g brašna
- 250 ml mleka
- 50 g kvasca
- 80 g šećera
- prstohvat soli
- 2 jaja
- 80 g putera, omekšalog
- 2 kašičice mlevenog cimeta
- ulje za prženje
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Rastopite kvasac u toplom mleku sa kašikom šećera. Pomešajte brašno, preostali šećer i so, dodajte jaja, puter i mleko sa kvascem. Zamesite glatko testo i ostavite da naraste 1 sat. Razvucite testo i oblikujte krofnice ili prstene. Pržite u dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Posolite i pospite šećerom u prahu dok su još tople.
Foto: Profimedia
Pročitajte još
(Trpeza)