Cimet krofnice su pravi zimski kolač, idelne su uz šoljicu toplog mleka ili čaja. 

Potrebni sastojci: 

  • 500 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 50 g kvasca
  • 80 g šećera
  • prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 80 g putera, omekšalog
  • 2 kašičice mlevenog cimeta
  • ulje za prženje
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Rastopite kvasac u toplom mleku sa kašikom šećera. Pomešajte brašno, preostali šećer i so, dodajte jaja, puter i mleko sa kvascem. Zamesite glatko testo i ostavite da naraste 1 sat. Razvucite testo i oblikujte krofnice ili prstene. Pržite u dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Posolite i pospite šećerom u prahu dok su još tople.

Foto: Profimedia

 

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: