Цимет крофнице су прави зимски колач, иделне су уз шољицу топлог млека или чаја. 

Потребни састојци: 

  • 500 г брашна
  • 250 мл млека
  • 50 г квасца
  • 80 г шећера
  • прстохват соли
  • 2 јаја
  • 80 г путера, омекшалог
  • 2 кашичице млевеног цимета
  • уље за пржење
  • шећер у праху за посипање

Припрема:

Растопите квасац у топлом млеку са кашиком шећера. Помешајте брашно, преостали шећер и со, додајте јаја, путер и млеко са квасцем. Замесите глатко тесто и оставите да нарасте 1 сат. Развуците тесто и обликујте крофнице или прстене. Пржите у дубоком уљу док не добију златну боју. Посолите и поспите шећером у праху док су још топле.

Фото: Профимедиа

 

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: