Često se pite sa porćem smatraju voma neukusnim, ali to je čista zabluda.

Potrebni sastojci:

  • 500 g tankih kora
  • 300 g svežeg spanaća
  • 1/2 većeg praziluka
  • 200 g sira
  • 2 čena belog luka
  • 3 jaja
  • 50 ml ulja
  • 100 ml kisele vode
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • malo soli i bibera

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U ključaloj vodi blanširajte spanać pa ga procedite i sitno iseckajte. Onda iseckajte sitno crni i beli luk. U jednoj posudi izdrobite 200 g sira pa ga propržite na ulju dok ne postane kremast. Zatim ga sjedinite sa spanaćem, prazilukom i seckanim belim lukom. Onda dodajte dva jaja, so i biber. Dobro promešajte. Zasebno umutite jedno jaje, ulje, kiselu vodu i kašičicu praška za pecivo. Promešajte dobro. Premažite jednu koru sa pripremljenim namazom. Preko stavite drugu koru pa je premažite. Nanesite deo nadeva na drugu koru pa urolajte u rolnu. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Zatim poređajte rolnice u pleh obložen pek papirom. Potom ih premažite ostatkom premaza. Pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju pitu pokrijte krpom da malo omekša.

Foto: Profimedia

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: