Често се пите са порћем сматрају вома неукусним, али то је чиста заблуда.
Потребни састојци:
- 500 г танких кора
- 300 г свежег спанаћа
- 1/2 већег празилука
- 200 г сира
- 2 чена белог лука
- 3 јаја
- 50 мл уља
- 100 мл киселе воде
- 1 кашичица прашка за пециво
- мало соли и бибера
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. У кључалој води бланширајте спанаћ па га процедите и ситно исецкајте. Онда исецкајте ситно црни и бели лук. У једној посуди издробите 200 г сира па га пропржите на уљу док не постане кремаст. Затим га сједините са спанаћем, празилуком и сецканим белим луком. Онда додајте два јаја, со и бибер. Добро промешајте. Засебно умутите једно јаје, уље, киселу воду и кашичицу прашка за пециво. Промешајте добро. Премажите једну кору са припремљеним намазом. Преко ставите другу кору па је премажите. Нанесите део надева на другу кору па уролајте у ролну. Поступак понављајте све док не утрошите сав материјал. Затим поређајте ролнице у плех обложен пек папиром. Потом их премажите остатком премаза. Пеците 45 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. На крају питу покријте крпом да мало омекша.
Фото: Профимедиа
(Трпеза)