Međutim, mnogi ne znaju da ova rečenica nije ni trebalo da se nađe u ovom ostvarenju.

Božidar Bota Nikolić, koji je radio kao direktor fotografije na ovom filmu, otkrio je svojevremeno da je ljubavna scena Nede Arnerić i Slavko Štimac ubačena naknadno.

- Snimao sam sa Zoranom Čalićem film "Kakav deda, takav unuk", koji je imao pola miliona gledalaca. Predložio sam Kovačeviću i Šijanu da odemo da gledamo šta je to što narod voli. Odbili su moj predlog. Otišao sam u bioskop i konstatovao da je ljubav ono što privlači publiku. Dušku sam rekao da u scenario za film "Ko to tamo peva" mora da ubaci ljubavnu scenu. On je napravio lik Nede Arnerić i Slavka Štimca. Duško je to tek posle napisao i ono čuveno: "I tata bi, sine". Pre toga nije bilo ljubavi u našem filmu – ispričao je Bota Nikolić.

Takođe je zanimljivo da osim ove ubačene scene, postoji i jedna izbačena. "Ko to tamo peva" prvobitno je trebalo da ima sasvim drugačiji kraj, ali kako je sniman u vreme kada je preminuo predsednik SFRJ, Josip Broz Tito, poslednja scena je izmenjena.

Foto: Jutjub printskrin/OldClassicGamer

 

Ta scena morala je da sačeka čitavih petnaest godina, pre nego što je ubačena u drugi film, i to Kusturičin "Andergraund".

- Titova smrt nas je sprečila da završimo "Ko to tamo peva". Imali smo u scenariju scenu, kada izađu ona dva dečaka iz autobusa, trebalo je se pojavi nekoliko životinja i da sve liči na scenu apokalipse. Direktor filma je bio u dogovoru sa vlasnikom cirkusa u Italiji, koji dolazi u Beograd i ima dresirane životinje. Umire Josip Broz, zabranjuje se ulaz svim strancima. Mi moramo da završimo film, i on se završava onako kako je završen. To što nije snimljeno kao kraj, to je početak "Andergraunda" - otkrio je scenarista Dušan Kovačević u jednoj emisiji.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".