Међутим, многи не знају да ова реченица није ни требало да се нађе у овом остварењу.

Божидар Бота Николић, који је радио као директор фотографије на овом филму, открио је својевремено да је љубавна сцена Неде Арнерић и Славко Штимац убачена накнадно.

- Снимао сам са Зораном Чалићем филм "Какав деда, такав унук", који је имао пола милиона гледалаца. Предложио сам Ковачевићу и Шијану да одемо да гледамо шта је то што народ воли. Одбили су мој предлог. Отишао сам у биоскоп и констатовао да је љубав оно што привлачи публику. Душку сам рекао да у сценарио за филм "Ко то тамо пева" мора да убаци љубавну сцену. Он је направио лик Неде Арнерић и Славка Штимца. Душко је то тек после написао и оно чувено: "И тата би, сине". Пре тога није било љубави у нашем филму – испричао је Бота Николић.

Такође је занимљиво да осим ове убачене сцене, постоји и једна избачена. "Ко то тамо пева" првобитно је требало да има сасвим другачији крај, али како је сниман у време када је преминуо председник СФРЈ, Јосип Броз Тито, последња сцена је измењена.

Фото: Јутјуб принтскрин/OldClassicGamer

 

Та сцена морала је да сачека читавих петнаест година, пре него што је убачена у други филм, и то Кустуричин "Андерграунд".

- Титова смрт нас је спречила да завршимо "Ко то тамо пева". Имали смо у сценарију сцену, када изађу она два дечака из аутобуса, требало је се појави неколико животиња и да све личи на сцену апокалипсе. Директор филма је био у договору са власником циркуса у Италији, који долази у Београд и има дресиране животиње. Умире Јосип Броз, забрањује се улаз свим странцима. Ми морамо да завршимо филм, и он се завршава онако како је завршен. То што није снимљено као крај, то је почетак "Андерграунда" - открио је сценариста Душан Ковачевић у једној емисији.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".