Grupa devojaka zabavu je održala u jednom udaljenom odmaralištu kraj jezera u Škotskoj. Devojke su odlučile da se fotografišu kraj jezera fotoaparatom koji je ponela jedna od njih. Namestile su ga da snimi nekoliko fotografija uzastopno, ali na jednoj od njih nalazi se još jedna osoba koju niko od devojaka ne poznaje.

Prvo je snimljena fotografija na kojoj devojke poziraju, dok su na drugoj veselo podigle ruke. Na toj fotografiji su u drugačijoj pozi, ali razlikuje se i po tome što se u desnom uglu nalazi dečak čije prisustvo ni jedna od njih nije umela da objasni.

Foto: Printskrin

 

 

Devojke su potom na internetu istražile to odmaralište i otkrile da je pre mnogo godina tu živeo mali dečak koji je hodao u snu, pa upao u jezero i utopio se. Kada su to otkrile, devojačka zabava se završila, a one su brzo pobegle iz odmarališta.

Foto: Printskrin

 

 

O dečaku je 1994. godine Bi Bi Si snimio i seriju "The Blue Boy" (Plavi dečak), a radnja je slična onome što su devojke pročitale na internetu. Dečak je bio na odmoru sa roditeljima kada je usred noći počeo da mesečari, izišao je i upao u jezero i utopio se.

- Osoblje hotela pronalazilo je kasnije tanjire i pribor za jelo izvan polica iako ga niko od njih nije izvadio. Viđali bi i tragove mokrih stopala po stepenicama - ispričao je scenarista te serije Pol Murton.

Foto: Printskrin

 

 

Mnogobrojni korisnici Tvitera i Redita, gde se fotografija proširila, uvereni su da se na njoj uistinu nalazi dečak, dok ima i onih koji veruju da je samo reč o veštoj foto-montaži.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".