Група девојака забаву је одржала у једном удаљеном одмаралишту крај језера у Шкотској. Девојке су одлучиле да се фотографишу крај језера фотоапаратом који је понела једна од њих. Наместиле су га да сними неколико фотографија узастопно, али на једној од њих налази се још једна особа коју нико од девојака не познаје.

Прво је снимљена фотографија на којој девојке позирају, док су на другој весело подигле руке. На тој фотографији су у другачијој пози, али разликује се и по томе што се у десном углу налази дечак чије присуство ни једна од њих није умела да објасни.

Фото: Принтскрин

 

 

Девојке су потом на интернету истражиле то одмаралиште и откриле да је пре много година ту живео мали дечак који је ходао у сну, па упао у језеро и утопио се. Када су то откриле, девојачка забава се завршила, а оне су брзо побегле из одмаралишта.

Фото: Принтскрин

 

 

О дечаку је 1994. године Би Би Си снимио и серију "The Blue Boy" (Плави дечак), а радња је слична ономе што су девојке прочитале на интернету. Дечак је био на одмору са родитељима када је усред ноћи почео да месечари, изишао је и упао у језеро и утопио се.

- Особље хотела проналазило је касније тањире и прибор за јело изван полица иако га нико од њих није извадио. Виђали би и трагове мокрих стопала по степеницама - испричао је сценариста те серије Пол Муртон.

Фото: Принтскрин

 

 

Многобројни корисници Твитера и Редита, где се фотографија проширила, уверени су да се на њој уистину налази дечак, док има и оних који верују да је само реч о вештој фото-монтажи.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".