Udovica Ketlin Volšam odlučila je 1989. godine da pepeo njenog muža Kirona Kenija, koji je tragično preminuo u 33. godini prospe u "Garden of Rest" u blizini porodične kuće u istočnom Londonu.

Razlog tome, po rečima Ketlin leži u tome što je njen suprug tokom života bio klaustrofobičan i plašio se mraka, pa je stoga poželeo da umesto sahrane bude kremiran.

Ketlin i njeno troje dece su 27 godina posećivali groblje u Istočnom Londonu u Vest Hemu, na Dane očeva, rođendane i druge prilike da odaju počast pokojniku.

Međutim, 2016. godine, porodica je saznala da se grob sa Kironovim imenom nalazi na jednom groblju u Londonu. 

Ketlin sumnja da je njena svekrva Iris Garbut, koja je bila u lošim odnosima sa sinom i snajom, tajno preuzela urnu sa pepelom svog sina, od zaposlenog na groblju u Istočnom Londonu. Pretpostavlja da  je urnu spustila u grob za koji je znao mali broj ljudi. Kada je Iris umrla, grob sa Kironovim imenom je otkopan po nalogu Ministarstva pravde, i unutra je pronađena urna.

Ketlin je nakon saznanja za to tužila pogrebnu kompaniju koja je kupila groblje u istočnom Londonu 2008. godine. U tužbi je zahtevala od njih da joj nadoknade troškove psihičkog bola koji je zbog tih saznanja pretrpela.

 

 

Lokalni sudija Dejvid Sanders odbacio je pak njenu tužbu. Obrazloženje je glasilo da porodica nema dokaze da su ostaci njenog supruga ikada došli u druge ruke ili u pogrešan grob. Nije bilo relevantnih dokaza za tvrdnju da je sadržaj ekshumiranog groma imao Kironov pepeo.

Sudija je obrazložio donesenu presudu: "Bilo je teško zaključiti da želje tužioca nisu ispunjene".

(Dailymail.uk)

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".