Babls se rodio u istraživačkom centru Tekstasu u kom se gaje primati za testiranje nad životinjama. Postoji nekoliko priča kako je Majkl dobio Bablsa. Jedna je da ga je platio holivudskom treneru za životinje 65.000 dolara, a druga je da ga je kupio direktnu u istraživačkom centru.   

Foto: Profimedia

 

Babls i Majk bili su nerazdvojni nekoliko  godina. Živeli su zajedno u DŽeksonovom porodičnom domu u Los Anđelesu. Kasnije su se preselili na imanje Neverlend, gde su takoreći bili ''cimeri'' i zajedno gledali filmove. Babls je naučio i DŽeksonov "moonwalk".

Foto: Profimedia

 

Babls je sa Majkom doživeo razne susrete sa poznatim ličnostima i imao privilegije. Tokom turneje po Japanu 1987, boravili su u istoj hotelskoj sobi. Jedna od slavnih ličbosti koju je šimpanza upoznao bio je gradonačelnik Osake. Zajedno sa DŽeksonom i njim je sedeo i pio čaj.  Takođe, pop zvezdi je pravio  društvo tokom posete Elizabeti Tejlor, gde je bio u centru pažnje i zabavljao prisutne. Ličnost koja nije volela Bablsa, bio je Fredi Merkjuri, pevač grupe Kvin. Dok je snimao zajedničku pesmu sa DŽeksonom, u jednom trenutku je Merkjuri eksplodirao: "Ne mogu da pevam dok je*eni šimpa sedi do mene svake večeri!"

Foto: Profimedia

 

Kako je stario, Babls je menjao ponašanje, postao je agresivan te se Majkl uplašio za svog sina Majkla Prinsa.Osim toga postao je dosta teži, 80 kilograma je imao. Tvrdilo se i da pevač zlostavlja životinju. Posle toga je 2003. šimpanza premešten na ranč kalifornijskog trenera Boba Dana. U trenutku kada je ranč prestao sa radom, Bablsa su odveli u Centar za velike majmune u Vočulu na Floridi. Tamo Babls uživa u slikanju i slušanju flaute. Babls je još uvek živ, dobro je i ima 39.godina. 

Foto: Profimedia

 

 Naprotiv, ni Bablsov život nije bio običan i prošlost je uzela svoj danak. Nekadašnji ljubimac poznate zvezde pokušao je da se ubije 2003. nakon što ga je Majkl napustio. Kako kažu  u centru, Babls oseća da Majkla nema i nedostaje mu. 

-Nedostajao mu je i nedostaje mu sada- kaže trener Dan.

-Šimpanze su inteligentne. -dodao je. 

Imanje pevača svake godine plaća Bablsov boravak i troškove nakon DŽeksonove smrti 2009.

(Kurir)