Režirao ga je Brajan Ovens, a finansirala ga je Pavlina Ltd., jugoslovenska filmska produkcijska kompanija. Pored Toronta, pojedine scene su snimljene u Jugoslaviji, pa se u jednom kadru vidi hotel Moskva.

Foto: Jutjub printskrin/Bratislav Marjanović

 

 

Radnja: Pre 25 godina u koledžu Vinfrid, psihotični sveštenik Zakari Malius je ubio sedmoricu studenata, pa je zatvoren u lokalnoj ustanovi za mentalno obolele. Danas, isto bratstvo želi da izrežira šalu u kojoj je Malius oslobođen, i zlo koje puštaju na slobodu ponovo čini užase...

Glume američki i kanadski glumci, ali i pojedini jugoslovenski, pa se u pojedinim segmentima pojavljuju Irfan Mensur, Janez Vrhovec, Gala Videnović i Tatjana Tanja Pujin.

Foto: Jutjub printskrin/Bratislav Marjanović

 

 

Irfan igra mladog sveštenika Kejna, Vrhovec njegovu stariju verziju, dok Gala i Tanja tumače strane studentkinje Mardžori i Kimberli.

Tanja se čak skida gola, dok Gala, lisicama vezana za krevet, čeka kolegu studenta spremna da ga zavede. Skromno se može reći da je najupečatljivija od svih devojaka u filmu. A i najbolja glumica.

Happy Hell Night je kritika negativno ocenila, tvrdeći da je "predvidiv, čudno editovan, i često zbunjujuć".

Foto: Jutjub printskrin/Bratislav Marjanović

 

 

- Ovo je film na koji horor fanatici slučajno nalete i češu glavu pokušavajući da shvate o čemu se radi - pisao je "Mondo Digital".

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".