Glumac Dragomir Bojanić Gidra tokom svoje bogate karijere osvojio je srca mnogih, a o tome da je mimo filmskog platna bio veliki čovek, posvedočio je i glumac Nikola Kojo.

Foto: Jutjub printskrin/Domaći filmovi Laza

 

Kojo se prisetio šoka koji je doživeo kada su mu pre 36 godina u vojsci rekli da ima posetu:

- Osamdeset šesta, januar. Ja mlad vojnik, još uvek na obuci. Raška. Hladno, uvek neka tenzija, neko vanredno stanje. Dolaze po mene i izvode me sa obuke. Imaš posetu, kažu... Na obuci nema posete, a kad je vanredno stanje, nema izlaska iz kasarne - napisao je Nikola Kojo na Fejsbuku i dodao:

Foto: Jutjub printskrin/Domaći filmovi Laza

 

- Dolazim na kapiju, čeka me komandant sa knjižicom i dozvolom za izlaz. Ništa mi nije jasno. Sa druge strane stoji pored auta i puši Gidra.

"Šta čekaš? Ulazi", kaže mi svojim šumadijskim akcentom koga se nije nikada odrekao.

Foto: V. Danilov

 

Odveo me je u kafanu, nahranio, dao kao sad vojniku da daš 1.000 evra i otišao. U par rečenica koje smo izmenili, rekao mi je da je došao jer ima neka posla u blizini. Ostalo vreme smo ćutali. Po povratku iz vojske saznajem od prijatelja da me je slagao. Seo je u auto i došao samo zbog mene. Zauvek u sećanju! LJudska veličina... - prokomentarisao je Kojo.

Foto: Prinskrin/Jutjub/zabokrecina

 

On je post posvetio Gidri zato što bi veliki glumac sada navršio 89. godina. Bojanić i Kojo su sarađivali tokom serijala "Žikina dinastija", gde je Nikola napravio neke od prvih koraka u svetu glume. On je glumio  Gidrinog unuka.

BONUS GALERIJA: Slike iz privatnog albuma - Gorica Popović

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".