Često možemo čuti da je greh bacati hleb. Ako kod kuće imate hleb koji se vremenom samo stvrdnuo, možete ga ponovo učiniti finim, hrskavim i toplim.
Proces "osvežavanja" vekne hleba:
1. Stavite hleb ispod toplog ili hladnog mlaza vode iz slavine sa tvrdom korom hleba okrenutom ka gore. Ne brinite ako se unutrašnjost hleba pokvasi.
2. Zagrejte rernu na 150 do 160 stepeni Celzijusa i stavite mokru veknu hleba na pleh ili direktno na rešetku. Ostavite hleb da se peče šest do sedam minuta, u zavisnosti od veličine vekne, ili u slučaju da je hleb previše vlažan, uključite rernu na deset do dvanaest minuta.
3. Kada izvadite hleb iz rerne biće spolja fino hrskav, a iznutra mekan.
BONUS VIDEO:
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".
Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".