Često možemo čuti da je greh bacati hleb. Ako kod kuće imate hleb koji se vremenom samo stvrdnuo, možete ga ponovo učiniti finim, hrskavim i toplim.
Proces "osvežavanja" vekne hleba:
1. Stavite hleb ispod toplog ili hladnog mlaza vode iz slavine sa tvrdom korom hleba okrenutom ka gore. Ne brinite ako se unutrašnjost hleba pokvasi.
Foto: Profimedia
2. Zagrejte rernu na 150 do 160 stepeni Celzijusa i stavite mokru veknu hleba na pleh ili direktno na rešetku. Ostavite hleb da se peče šest do sedam minuta, u zavisnosti od veličine vekne, ili u slučaju da je hleb previše vlažan, uključite rernu na deset do dvanaest minuta.
3. Kada izvadite hleb iz rerne biće spolja fino hrskav, a iznutra mekan.
BONUS VIDEO:
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".
Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".