Често можемо чути да је грех бацати хлеб. Ако код куће имате хлеб који се временом само стврднуо, можете га поново учинити финим, хрскавим и топлим.

Процес "освежавања" векне хлеба:

1. Ставите хлеб испод топлог или хладног млаза воде из славине са тврдом кором хлеба окренутом ка горе. Не брините ако се унутрашњост хлеба покваси.

Фото: Профимедиа

 

2. Загрејте рерну на 150 до 160 степени Целзијуса и ставите мокру векну хлеба на плех или директно на решетку. Оставите хлеб да се пече шест до седам минута, у зависности од величине векне, или у случају да је хлеб превише влажан, укључите рерну на десет до дванаест минута.

3. Када извадите хлеб из рерне биће споља фино хрскав, а изнутра мекан.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".