Stručnjaci sa Klinike Mejo su korišćenje belog hleba sa džemom, eurokremom i drugim namirnicama koje sadrže šećer nazvali "tempiranom bombom za telo", jer su spoj prostih ugljenih hidrata, koji se brzo vare, pa samim tim uticu i na brzo gojenjenje Nutricionisti preporučuju da je najbolje izbegavati beli hleb ili ga  potpuno  isključiti iz ishrane, pošto je ova namirnica je nutritivno veoma siromašna te zbog toga nanosi više štete nego što koristi.

Foto: Profimedia

 

Nutricionisti su rekli ono što monogi znaju, ali se ne pridržavaju toga- to je da ako već imate potrebu za testom od belog brašna, najbolje je da ga kombinujete sa strogo izabranim namirnicama koje će ublažiti njegovo štetno dejstvo.

-U osnovi, hleb se konzumira prvenstveno sa biljnim sastojcima: povrćem, salatama, supama. Ali nije poželjno da se kombinuje sa 'teškim jelima", napomenuli su.

U teška jela oni su uvrstili mahunarke, pečurke i meso.  Ukoliko imate  problema sa želucem ili crevima, posle jela takvog hleba može da se javi pogoršanje inflamatornih bolesti.

Foto: Profimedia

 

(Mondo) 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".