Naš mladi perspektivni glumac Marko Janketić i njegova sestra Milica Janketić pokazali su da im je talenat za glumu usađen u genima.


Marko se već veoma dobro snašao na filmskom platnu, a radio je na nekoliko velikih projekata od kojih je najpopularnija bila serija "Ubice moga oca".

Milica se pak više priklonila pozorištu, jer je ono za nju ispunjenje svakog sna. Ipak, i Milica je imala nekoliko uloga u serijama, a mnogi je se sećaju kao prelepe medicinske sestre iz serije "Urgentni centar" .
Iako su tek na početku karijere mladi glumci retko govore o tome koliko im je popularnost njihovih roditelja pomogla u tome da se ostvare u ulozi glumaca.

Oni se trude da svoje puteve prave sami, bez pomoći i asistencije roditelja.

– Moje prezime je mač sa dve oštrice. Često sam imala privilegije zbog prezimena Janketić, a bivalo je i obrnuto. Moj tata je uvek imao poverenje u mene i smatra da bi o svemu trebalo sama da odlučujem. NJegov najčešći savet je: "Ti najbolje znaš šta treba, pa tako i uradi" - rekla je tada Milica.

Foto: Predrag Mitić

 

Milica je najmlađe od četvoro dece u porodici Janketić. Zbog toga je oduvek bila tatina i mamina mezimica. Kao gimnazijalka je znala da će da upiše Fakultet dramskih umetnosti, a još kao srednjoškolka se oprobala u pozorištu "Dadov" i za godinu dana odigrala nekoliko predstava.

- Odrasla sam u pozorištu, ali tek kada sam počela da razmišljam o izboru fakulteta u trećoj godini gimnazije, odlučila sam da se raspitam šta je sve potrebno za upis na glumu. Videla sam da su u omladinskom pozorištu Dadov u toku audicije i odlučila da probam. Za godinu dana igrala sam u nekoliko predstava i shvatila da je to ono što hoću, pa sam sledeće godine iz prvog puta upisala FDU. Želela sam da me tata sprema za prijemni, ali on me je čuo samo jednom. Priznajem da sam imala tri puta veću tremu nego kada sam otišla na FDU i sve što mi je rekao bile su dve rečenice: "Sine, bitno je da to budeš ti. I važno je da imaš dobro izgovorenu misao." Kada sam dobro shvatila šta to znači, uspela sam da ostvarim ono što sam naumila – rekla je ranije za domaće medije mlada glumica.

I Marko i Milica polako grade svoje glumačke karijere trudeći se da ispune očekivanja svih ljudi koji prate njihov rad a ponajviše svoji već slavnih roditelja.

Iako ih često gledamo na malim ekranima mnogi ne znaju da su ovo dvoje glumaca sin i ćerka poznatog glumačkog para Miše Janketića i Svjetlane Knežević. 

BONUS GALERIJA: Slike iz privatnog albuma - Miša Janketić

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".