Prema jednoj studiji koja se bavila analizom životnih navika 147 osoba koje imaju idealnu težinu, utvrđeno je da sve imaju nekoliko istih navika: 

Ne preskaču doručak

Prema studiji, 96 odsto osoba sa zdravom telesnom težinom svaki dan jedu doručak koji se najčešće sastoji od voća, povrća i jaja. Baci se na proučavanje recepata za smuti i omlete.

Foto: Profimedia

 

 

Vežbaju

42 odsto ispitanika s idealnom telesnom težinom vežba pet puta nedeljno. Ako nemaš toliko vremena koje možeš da posvetiš vežbanju, znaj da će i dva puta nedeljno da ima čudesne rezultate na tvoj izgled i zdravlje. 

Redovno se mere

Mnoge osobe imaju promenjiv odnos s vagom. U nekim periodima se mere stalno, pa onda mesecima ili godinama uopšte ne stanu na vagu. Polovina ispitanih rekla je da se mere najmanje jednom nedeljno. Ako ti je vaganje teško prihvatljivo, redovno se meri krojačkim metrom. 

Nikad nisu na nekoj posebnoj dijeti

Najzdraviji učesnici istraživanja rekli su da nisu pobornici dijeta, a njih 75 odsto nikad nisu bili na dijeti. Ali to ne znači da jedu sve što im dođe pod ruku. Čak 92 odsto ih je reklo da obraćaju veliku pažnju na ono što jedu. 

Foto: ATA images/Profimedia

 

 

Često kuvaju

Ispitanici koji su zdravi i u formi češće kuvaju od onih koji ne mogu da se pohvale tako dobrim stanjem. Najčešće za večeru pripremaju belo meso s povrćem, a samo sedam odsto ispitanika su vegetarijanci.

Osluškuju poruke svog tela

44 odsto ispitanih rekli su da osluškuju svoje telo i da jedu onda kad su gladni, ali samo kvalitetne namirnice i cele žitarice.

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".