Mnogi pamte i da je 90-ih godina prošlog veka jedno od glavnih pitanja bilo da li će se nastaviti snimanje ove serije s obzirom na odlazak dve glavne glumice iz postave Tanje Bošković i Dubravke Mijatović. Ipak, niko ne zna da je tada postojala još veće pretnja za ovu seriju. Naime, Slobodanu Miloševiću ova serija nije se mnogo dopadala, te ju je zabranio.

Legendarni glumac Velimir Bata Živojinović, koji je tumačio lik Aranđela Golubovića, jedva je uspeo da ubedi predsednika Srbije da promeni odluku.

- Kad danas gledate „Srećne ljude“, vidite da je to jedna gorka slika društva; tu vidite kako su nastajali tajkuni, njihovu spregu s vlašću, tu se vidi kako su pljačkali narod - pa u seriji postoji jedno odeljenje u psihijatriji koje je nazvano „odeljenje deviznih štediša“. Tada je Vučelić bio direktor državne televizije i od njega smo imali podršku. Mada, pročulo se u jednom trenutku da Slobodan Milošević nije baš najzadovoljniji serijom i da će možda zaustaviti snimanje. Međutim, na jednom partijskom ili već kakvom skupu Bata Živojinović je video Miloševića i pitao ga za seriju „Srećni ljudi“. Bata mi je pričao da ga je Sloba potapšao po ramenu i rekao: „Aranđele, neka ide - zapisao je scenarista serije Siniša Pavić u svojoj monografiji.

Serija „Srećni ljudi“ ostaće upamćena i po pesmi koji su pevali na tekst LJiljane Pavić tadašnje velike zvezde Ekstra Nena i Boba Stefanović.

(Kurir)

BONUS GALERIJA: Slike sa snimanja serije "Bolji život"

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".