Masakr koji je načinio Vuk Borilović (34)  pre tri dana potresao je kako Crnu Goru, tako i čitav region. Cetinjanin je krvavom piru ubio 10 osoba, među kojima su se nalazila i deca, a ranio je i šest sugrađanina. Kako prenose mediji, Borilovića je usmrtio Nenad Neno Kaluđerović, međutim, ta informacija i dalje nije zvanično potvrđena.

Prema svedočenjima pristunih, on je nasumično pucao na ljude, ne mareći za njihove godine i identitet.

Porodica Borilovića za vreme stravičnog zločina nije se nalazila na Cetinju, a prvobitne informacije da se oni nalaze u Herceg Novom, demantovala je policija iz tog mesta, pa se njihova tačna lokacija trenutno ne zna.

Mediji iz regiona navode da je bezbednost porodice Borilović potencijalno ugrožena, uzevši u obzir "Krvnu osvetu", običaj koji se dugi vremenski period praktikuje u Crnoj Gori.

Foto: S. Đ./Instagram/socijaldemokratecrnegore

 

 

Šta je "Krvna osveta"?

U pitanju je običaj koji je karakterističan za nedovoljno razvijena društva, a koji se javlja prilikom sukoba dve familije ili klanova.

Konflikt kreće ubistvom nekog člana, nastavljajući se međusobnim ubijanjem.

Veruje se da prilikom ubijanja jednog člana porodice, familija počinioca "duguje krv" ožalošćenoj rodbini, a to se može nadoknaditi likvidiranjem uglavnom muške osobe iz te porodice.

Slučaj "Borilović"

Cetinjanin je ubijajući nedužne građane, unesrećio nekoliko porodica, pa, shodno tome, mediji govore o potencijalnoj Krvnoj osveti.

Ubijanje je zapčeo na najmonstrouzniji način. On je presudio svojim podstanarima, medicinskoj sestri koja se u stanu nalazila sa dva mala deteta. Nakon što im je oduzeo živote, nazvao je njenog supruga, odnosno oca dece, rekavši mu da mu je ubio celu porodicu.

Foto: Privatna arhiva

 

 

Borilović je iza sebe ostavio tri ženska deteta, a njihova bezbednost postaje upitna, sudeći po komentarima javnosti koja strahuje od moguće "Krvne osvete" od strane neke od ožalošćenih porodica.

Nakon što je policija iz Herceg Novog demantovala njihovu prisutnost u tom naselju, lokacija Borilovićeve dece i njihove majke postala je nepoznanica.

Jedan od najpoznatijih slučajeva "Krvne osvete" zabeležen je upravo na Cetinju, od strane Nikole Kaluđerovića koji je likvidirao ubicu svog sina. Prezime Kaluđerović prisutno je i u ovom tragičnom događaju, uzevši u obzir pretpostavku da je Nenad Neno Kaluđerović, koji je u ovom zločinu izgubio jednog kuma, dok je drugom pobijena cela porodica, presudio masovnom ubici.

Nije poznato da li postoji povezanost između Nikole Kaluđerovića i njegovog prezimenjaka Nenada, kome se u prošlosti sudilo zbog ubistva.

Foto: printskrin Fejsbuk

 

 

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".