krastavac - 3 kg, manji
mirođija - cvasti
so - krupna, morska
voda
beli luk - 2 glavice
Foto: Profimedia
Operite krastavčiće i poređajte ih u veliku teglu sa velikim otvorom.
Između krastavaca ubacite oljuštene čenove belog luka i mirođiju zajedno sa cvetovima. Na jedan litar vode stavite 40 g morske soli.
Prelijte krastavčiće, dobro zatvorite teglu i ostavite je na svetlom mestu. Nije neophodno da tegla bude direktno izložena Suncu. Nakon jednog dana voda će se zamutiti od započete fermentacije.
Foto: Profimedia
Nakon nekoliko dana tečnost će se izbistriti, tako da ćete videti šta je u tegli. Potrebno je da prođe oko 10 dana da budu gotovi. Ako želite da brže budu gotove, iseckajte krastavce.
U teglu možete da dodate i listove i grančice višnje ili dunje. Ipak, pošto su ovi krastavčići namenjeni brzoj konzumaciji, možete i preskočiti ovaj deo.
Pročitajte još
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".
Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".