краставац - 3 кг, мањи
мирођија - цвасти
со - крупна, морска
вода
бели лук - 2 главице
Оперите краставчиће и поређајте их у велику теглу са великим отвором.
Између краставаца убаците ољуштене ченове белог лука и мирођију заједно са цветовима. На један литар воде ставите 40 г морске соли.
Прелијте краставчиће, добро затворите теглу и оставите је на светлом месту. Није неопходно да тегла буде директно изложена Сунцу. Након једног дана вода ће се замутити од започете ферментације.
Након неколико дана течност ће се избистрити, тако да ћете видети шта је у тегли. Потребно је да прође око 10 дана да буду готови. Ако желите да брже буду готове, исецкајте краставце.
У теглу можете да додате и листове и гранчице вишње или дуње. Ипак, пошто су ови краставчићи намењени брзој конзумацији, можете и прескочити овај део.
Прочитајте још
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".