ПОТРЕБНИ САСТОЈЦИ:

краставац - 3 кг, мањи

мирођија - цвасти

со - крупна, морска

вода

бели лук - 2 главице

Фото: Профимедиа

 

Оперите краставчиће и поређајте их у велику теглу са великим отвором.

Између краставаца убаците ољуштене ченове белог лука и мирођију заједно са цветовима. На један литар воде ставите 40 г морске соли.

Прелијте краставчиће, добро затворите теглу и оставите је на светлом месту. Није неопходно да тегла буде директно изложена Сунцу. Након једног дана вода ће се замутити од започете ферментације.

Фото: Профимедиа

 

Након неколико дана течност ће се избистрити, тако да ћете видети шта је у тегли. Потребно је да прође око 10 дана да буду готови. Ако желите да брже буду готове, исецкајте краставце.

У теглу можете да додате и листове и гранчице вишње или дуње. Ипак, пошто су ови краставчићи намењени брзој конзумацији, можете и прескочити овај део.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".