краставац - 3 кг, мањи
мирођија - цвасти
со - крупна, морска
вода
бели лук - 2 главице
![](/data/images/2022-08-19/40626_profimedia-0169369438_kf.jpg?t=1660918516?t=1660918523389)
Фото: Профимедиа
Оперите краставчиће и поређајте их у велику теглу са великим отвором.
Између краставаца убаците ољуштене ченове белог лука и мирођију заједно са цветовима. На један литар воде ставите 40 г морске соли.
Прелијте краставчиће, добро затворите теглу и оставите је на светлом месту. Није неопходно да тегла буде директно изложена Сунцу. Након једног дана вода ће се замутити од започете ферментације.
Фото: Профимедиа
Након неколико дана течност ће се избистрити, тако да ћете видети шта је у тегли. Потребно је да прође око 10 дана да буду готови. Ако желите да брже буду готове, исецкајте краставце.
У теглу можете да додате и листове и гранчице вишње или дуње. Ипак, пошто су ови краставчићи намењени брзој конзумацији, можете и прескочити овај део.
Прочитајте још
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".