Kroasane možete filovati po želji, kremom, džemom, slane ali i prazne. 

Potrebni sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika šećera
  • 1 čaša mleka
  • 1 čaša kisele vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kesica suvog kvasaca (ili kocka)
  • 250 g margarina (za premazivanje testa)

Način pripreme: 

U jednu činiju sipajte brašno, so, šećer, prašak za pecivo, kiselu vodu, mleko. Kvasac razumutite u drugoj činiji sa malo mleka, pa nakon toga ostavite da nabubri.

Foto: Printskrin/Jutjub/Bakina Vanglica/

Kada naraste dodajte ga u brašno i umesite testo. Ostavite testo da odmori jedan sat. Posle ga izvadite na sto, malo premesite i podelite na osam loptica.

Foto: Printskrin/Jutjub/Bakina Vanglica

Svaku lopticu razvucite i premažite margarinom sobne temparature. Slažite kore jednu na drugu, ali ne premazujte poslednju. Ostavite ponovo testo da odmori destak minuta i  razvucite u krug i stavite željeni fil. 

Foto: Printskrin/Jutjub/Bakina Vanglica/Moi Domasni Recepti

 

Ostavite opet da narastu i pecite na 200stepeni oko 15 minuta. Kada bude gotovo posupite šećerom u prahu. 

(Alo)

BONUS VIDEO: 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".