Кроасане можете филовати по жељи, кремом, џемом, слане али и празне. 

Потребни састојци:

  • 1 кг брашна
  • 1 кашика соли
  • 1 кашика шећера
  • 1 чаша млека
  • 1 чаша киселе воде
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 1 кесица ванилин шећера
  • 1 кесица сувог квасаца (или коцка)
  • 250 г маргарина (за премазивање теста)

Начин припреме: 

У једну чинију сипајте брашно, со, шећер, прашак за пециво, киселу воду, млеко. Квасац разумутите у другој чинији са мало млека, па након тога оставите да набубри.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Bakina Vanglica/

Када нарасте додајте га у брашно и умесите тесто. Оставите тесто да одмори један сат. После га извадите на сто, мало премесите и поделите на осам лоптица.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Bakina Vanglica

Сваку лоптицу развуците и премажите маргарином собне темпаратуре. Слажите коре једну на другу, али не премазујте последњу. Оставите поново тесто да одмори дестак минута и  развуците у круг и ставите жељени фил. 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Bakina Vanglica/Moi Domasni Recepti

 

Оставите опет да нарасту и пеците на 200степени око 15 минута. Када буде готово посупите шећером у праху. 

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".