Пица је храна која је најпознатија код Италијана, а врло брзо се спрема.

Потребни састојци: 

За тесто: 

400 г оштрог брашна
100 г меког брашна
кесица квасца
кашичица соли
две кашике маслиновог уља
кашичица шећера
350 мл воде

За фил:

парадајз сос
100 г гауде
100 г моцареле
две-три чили папричице
80 г кулена
босиљак, оригано

Прво у топлој води растопите квасац са кафеном кашиком шећера и маслиновим уљем, па оставите да надође. У већу посуду сипајте меко и оштро брашно, потом додајте со и промешајте. Затим додајте квасац, па замесите тесто.
Оставити на топлом да ''нарасте'' и да тесто добије дуплу масу, па га премесите и растањите оклагијом. Затим га пребаците у подмазан и брашном посут плех, па премазажите сос парадајзом.
Поређајте танко сечен кулен, рендану гауду, исцепкану моцарелу и чили, па зачините босиљком и ориганом. Пеците у рерни на 250 степени око 10-15 минута.

Фото: Танјуг/АП

 

(Курир.рс)

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".