Пица је храна која је најпознатија код Италијана, а врло брзо се спрема.
Потребни састојци:
За тесто:
400 г оштрог брашна
100 г меког брашна
кесица квасца
кашичица соли
две кашике маслиновог уља
кашичица шећера
350 мл воде
За фил:
Прочитајте још
парадајз сос
100 г гауде
100 г моцареле
две-три чили папричице
80 г кулена
босиљак, оригано
Прво у топлој води растопите квасац са кафеном кашиком шећера и маслиновим уљем, па оставите да надође. У већу посуду сипајте меко и оштро брашно, потом додајте со и промешајте. Затим додајте квасац, па замесите тесто.
Оставити на топлом да ''нарасте'' и да тесто добије дуплу масу, па га премесите и растањите оклагијом. Затим га пребаците у подмазан и брашном посут плех, па премазажите сос парадајзом.
Поређајте танко сечен кулен, рендану гауду, исцепкану моцарелу и чили, па зачините босиљком и ориганом. Пеците у рерни на 250 степени око 10-15 минута.
(Курир.рс)
БОНУС ВИДЕО:
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".