Pica je hrana koja je najpoznatija kod Italijana, a vrlo brzo se sprema.

Potrebni sastojci: 

Za testo: 

400 g oštrog brašna
100 g mekog brašna
kesica kvasca
kašičica soli
dve kašike maslinovog ulja
kašičica šećera
350 ml vode

Za fil:

paradajz sos
100 g gaude
100 g mocarele
dve-tri čili papričice
80 g kulena
bosiljak, origano

Prvo u toploj vodi rastopite kvasac sa kafenom kašikom šećera i maslinovim uljem, pa ostavite da nadođe. U veću posudu sipajte meko i oštro brašno, potom dodajte so i promešajte. Zatim dodajte kvasac, pa zamesite testo.
Ostaviti na toplom da ''naraste'' i da testo dobije duplu masu, pa ga premesite i rastanjite oklagijom. Zatim ga prebacite u podmazan i brašnom posut pleh, pa premazažite sos paradajzom.
Poređajte tanko sečen kulen, rendanu gaudu, iscepkanu mocarelu i čili, pa začinite bosiljkom i origanom. Pecite u rerni na 250 stepeni oko 10-15 minuta.

Foto: Tanjug/AP

 

(Kurir.rs)

BONUS VIDEO: 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".